Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Praktische Zaken

La Delfino is een zelfstandige praktijk en werkt nauw samen met diverse instanties zoals het consultatiebureau, huisartsen, scholen, verloskundige en diverse disciplines op het gebied van kinderen om zo te komen tot een compleet hulpverleningsaanbod.


Vergoeding kinderen en jongeren.​

Er bestaat een mogelijkheid tot vergoeding van het consult via het aanvullend pakket van uw zorgverzekering. Voor informatie betreffende onze aangesloten beroepsvereniging kunt u contact met ons opnemen. 

Vraag vooraf na bij uw zorgverzekering of vergoeding mogelijk is uit het aanvullend pakket eventueel in overleg met de therapeut.

Voor het navragen betreft het Overige Psycho Sociale Therapie dat valt onder alternatieve geneeswijzen. De Therapeut is lid van beroepsvereniging de VIT.

Opbouw en inhoud consult


Allereerst wordt u altijd hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee en voor de kinderen limonade.


Er vindt een intakegesprek plaats met u of als u voor uw kind komt met ouder(s) en kind, gevolgd door een eerste onderzoek dan wel observatie.

We zetten samen alles goed op een rij zodat er overzicht ontstaat van wat de hulpvraag precies is.


Zorglink: De praktijk werkt met het Zorglink-programma. Hierin worden uw gegevens met uw toestemming veilig bewaard en ontvangt u een link na afloop van de intake om uw dossier in te kunnen zien. De afspraakbevestigingen en facturatie verlopen ook via dit systeem. Hier ontvangt u automatisch een email van. Alleen de therapeut en u hebben toegang tot uw gegevens.

Volwassenen

Voor volwassenen geldt hetzelfde tarief.

Voor vergoeding kunt u contact opnemen met de therapeut.

Om u alle tijd te geven uw verhaal te doen en uw klachten goed in kaart te brengen, duurt het intake consult 1,5 uur.

Deze bestaat uit het verzamelen van gegevens, uw verhaal, vragen die u heeft. Verder een uitgebreid onderzoek, het opstellen een behandelplan en de uitleg hiervan. De behandeling start indien gewenst meteen.

Ieder vervolg consult duurt ongeveer een uur. Hierin wordt er altijd een controle meting gedaan. Indien er sprake is van bijvoorbeeld trauma- of complexe behandeling, dan kan het noodzakelijk zijn dat we daar anderhalf uur voor plannen zodat u hier ruim de tijd voor heeft. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg. 

Betaling

Betaling van de consulten gaan via een beveiligde ideal-link die u vindt bij de factuur in uw mail na afloop van het consult. Deze worden verzonden via Zorglink. Het programma waar de praktijk mee werkt.

Verder kunnen er kosten bijkomen van geadviseerde voedingssupplementen indien dit nodig is voor behandeling.

Betaling hiervan gaat buiten ons om en is achteraf via acceptgiro na ontvangst van de supplementen. We kunnen bij behandeling wel altijd een indicatie geven van de hoogte van dit bedrag en uiteraard wordt niets besteld en voorgeschreven zonder overleg met u.

--> Wij ontvangen bewust geen commissie over de voorgeschreven supplementen en verkopen deze ook niet om zo vrij te zijn, te kiezen wat het beste voor u is.

Een goede voorbereiding is belangrijk..


Vragenlijst voor volwassenen


Als u voor uzelf komt, dan zal er in overleg, van te voren een afspraak bevestiging met een vragenlijst worden gemaild en u kunt daarbij een overzicht van uw klachten doen.

Zo heeft u alvast kunnen nadenken over de vragen die u heeft. De lijst mag u meebrengen of van te voren terug mailen.


U mag gemakkelijke kleding dragen omdat u ook op een behandeltafel komt te liggen voor de meting en zo nodig behandeling.

U hoeft zich niet uit te kleden, alleen de schoenen graag uit.

U mag indien gewenst uw eigen badlaken meebrengen.


Neem eventueel iemand mee die u vertrouwd.


Als u wilt mag u gerust iemand meebrengen omdat er de eerste keer best veel uitleg zal worden gegeven over de werking van uw systeem.

U kunt na afloop een samenvattend verlag met behandelplan in uw digitaal dossier teruglezen. Houdt er rekening mee dat er best persoonlijke vragen kunnen worden gesteld. Eventueel kan deze persoon ook even in de wachtruimte plaatsnemen.


Ook kunnen er vragen worden gesteld die niets met uw klacht te maken lijken te hebben. Dit is nodig voor de therapeut om een goed totaal beeld te krijgen van uw gezondheid en levensomstandigheden.


Doorgaans wordt er na de intake direct begonnen met de behandeling.

De behandeling kan uit diverse therapieën bestaan.


De basisbehandeling bestaat uit het in kaart brengen van het gehele systeem en de biochemie zie pagina over PNEI.


Voor kinderen


Uit ervaring blijkt het gebruik van een uitgebreide vragenlijst vaak wenselijk en zinvol om het onderzoek zo compleet mogelijk te laten zijn.

Een dergelijke vooraf door u ingevulde vragenlijst blijkt bij te dragen aan de benodigde rust om uw baby of kind zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen.

De vragenlijst kan u worden toegestuurd nadat u een eerste afspraak heeft gemaakt.

Deze mag u terug mailen zodat de therapeut deze kan doorlezen en alle aandacht heeft voor u en uw kind.


Rust


Om uiteindelijk tot een zo goed mogelijk onderzoek- en behandeling te kunnen komen van uw kind(je) is een rustige omgeving wenselijk.

Daarom wordt er ruim voldoende tijd gereserveerd. Meestal wordt er onderzoek gedaan met uw kind op schoot of in een ontspannen rug– of zij ligging.

Belangrijk is ook: “het onderzoek doet géén pijn”. Het gaat er altijd rustig en zachtaardig aan toe.

Bereid uw kind er enigszins op voor.

Noodgedwongen hebben sommige kinderen al genoeg meegemaakt.


Vertrouwen

Het is begrijpelijk dat een kind niet meteen vertrouwd zal zijn. Dit verandert meestal heel snel. Uw kind kan vrij spelen en er is speelgoed aanwezig. Ook is er een landschildpad aanwezig die Bernard heet en heel tam is. De kinderen vinden het vaak erg leuk om bij Bernard te kijken. (hij zit in een hok)

Als ouder wordt u zoveel mogelijk betrokken bij de behandeling van uw kind.


Des te vertrouwder uw kind zich voelt, des te effectiever uw kind behandeld kan worden.

U houdt indien nodig contact, bijvoorbeeld u leest iets voor, u laat uw kind iets drinken of wat dan ook.


We hebben allerlei speeltjes en boekjes in de praktijk, u weet zelf het beste wat uw kind prettig vind.

  • Breng daarom een flesje, de favoriete knuffel, een speentje of wat ander klein speelgoed mee.
  • Borst en flesvoeding blijkt een prima combinatie met de behandeling.
  • De aanwezigheid van andere kinderen stoort meestal en leidt onnodig af, daarom verdient het sterk onze aanbeveling géén andere kinderen mee te brengen bij het consult.
  • Uw kind hoeft meestal niet te worden uitgekleed
  • Laat uw kind liever geen spijker kleding of andere erg dikke stof dragen tijdens de behandeling.
  • Eenmaal vertrouwd met de rustige en pijn vrije manier van werken kunnen zuigelingen, kleuters maar ook grotere kinderen tijdens een cranio-sacraal behandeling in slaap vallen.
  • Voor de therapeut is dit een ideale situatie omdat in deze neutraliteit het kind toegankelijker is voor herstel van het natuurlijk evenwicht tussen alle elementen.

Er word veel aandacht besteed aan het zich thuis voelen van het kind in zijn/haar eigen lichaam en gevoelsleven.